Weersverandering na lange droogteperiode

05-09-2022


Afgelopen weekeind zijn we met onze kinderen en hun honden een weekeindje weggeweest. De "reis" ging naar Sint Maartensdijk, Tholen  Een klein plaatsje aan de Oosterschelde.
Uiteraard heb ik vele foto's gemaakt van de kinderen, maar zeker ook van de spelende honden. Een dankbaar onderwerp voor de fotograaf 😆

Maar ik zie mijzelf als Natuurfotograaf , dus ik hoopte van tevoren al dat ik de mogelijkheid zou krijgen tot het fotograferen van de opkomende , of ondergaande zon . Ik moet eerlijk bekennen dat ik de opkomende niet gezien heb, maar de ondergaande zon heeft mij wel erg tevreden gemaakt.

Weekeindje St Maartensdijk


Maar buiten het feit dat we overdag prachtig weer hebben gehad, met de bijbehorende zonsondergangen, hebben we ook het langverwachte regenbuitje gehad.
Ik zag de lucht laat in de middag al veranderen. Geen stapelwolken meer, maar verwaaide zachte sluierwolken . Er was verandering op komst.
De lang verwachte regen zou eraan komen en mogelijk kwam nu de omslag van zomer naar herfst . Ik keek op buienalarm en deed dat om de 15 minuten. Tot ik tegen mijn vrouw zei: "de regen komt eraan, ik ga naar de Oosterschelde."
Ze wilde graag mee, want de lucht meer hoe langer hoe spectaculairder .

Weekeindje St Maartensdijk


Samen hebben we zitten genieten van de naderende onweersbui . We werden getrakteerd op een luid knetterend onweer, en waren net op tijd in het huisje om niet nat te worden door de regen. Het was een zeer hevige, maar korte onweersbui met hagel wind en later stevige regendruppels .

Welkome regendruppels :-)

Weekeindje St Maartensdijk
Weekeindje St Maartensdijk

Het beeldmateriaal van deze site mag niet, op welke wijze dan ook, worden overgenomen zonder voorafgaande toestemming van: Elshout-Natuurfotografie
@Elshout-Natuurfotografie

Elshout Natuurfotografie
Natuurfotografie als hobby