Glazen Bol Fotografie

Glazen bol fotografie is een leuke andere manier van fotograferen.
Leer ondersteboven kijken :-)

Glazen Bol in de natuur
Glazen Bol in de natuur
Glazen Bol in de natuur
Glazen Bol in de natuur
Glazen Bol in de natuur


Ik kocht in 2016 mijn glazen bol.
Gewoon om wat mee te spelen op fotografisch gebied. Weer eens wat anders dacht ik toen.

Maar ik was er snel mee uitgespeeld dus zocht ik wat inspiratie. Maar die was er bijna niet te vinden..
Op internet was niet veel te vinden wat mijn interesse trok en op Facebook kon ik helemaal niets vinden.
Ik heb toen besloten om zelf een facebookgroep te starten in de hoop dat er wat mensen zich hierbij aan zouden sluiten en ik zo wat andere ideeën zou krijgen.
Nu zijn we heel wat jaren verder en blijkt het bolletje een leuke bezigheid voor vele.
https://www.facebook.com/groups/GlazenBol

Glazen bol fotografie is een creatieve techniek waarbij een glazen bol als lens wordt gebruikt om interessante en unieke foto's te maken. De glazen bol, die meestal tussen de 7 en 10 cm groot is, wordt op een oppervlak geplaatst en vervolgens wordt de omgeving die in de bol wordt weerspiegeld gefotografeerd.

De techniek wordt vooral gebruikt om een ander perspectief te geven aan bekende landschappen en objecten. Door de reflectie in de bol, worden de beelden omgekeerd en krijgen ze een bolvormige vervorming. Hierdoor ontstaat een uniek beeld van de omgeving dat anders niet mogelijk zou zijn.

Het vereist wel enige oefening om de juiste instellingen te vinden voor de camera en de belichting om een goed resultaat te krijgen. Maar het kan een leuke en creatieve manier zijn om landschaps- of stadsfotografie te verkennen en om unieke en interessante beelden te creëren.

Al met al kan glazen bol fotografie een interessante en unieke manier zijn om de wereld om ons heen vast te leggen en nieuwe perspectieven te ontdekken.Het beeldmateriaal van deze site mag niet, op welke wijze dan ook, worden overgenomen zonder voorafgaande toestemming van: Elshout-Natuurfotografie
@Elshout-Natuurfotografie

Elshout Natuurfotografie
Natuurfotografie als hobby