Zwarte Wouw
In Nederland zeldzame roofvogel

Zwarte Wouw
Zwarte Wouw
Zwarte Wouw
Zwarte Wouw
Zwarte Wouw
Zwarte Wouw
Zwarte Wouw
Zwarte Wouw
Zwarte Wouw


Zwarte wouw

De zwarte wouw (Milvus migrans) is een vogelsoort uit de familie van de havikachtigen en komt voor in Europa, Azië en Afrika. In de regio Extremadura in Spanje zijn ze te vinden in de uitgestrekte graslanden en open bossen.

De zwarte wouw is een middelgrote roofvogel met een karakteristiek silhouet van een langere staart en smalle vleugels. Ze hebben een donkerbruine kleur met een karakteristiek lichte kop en nek. Hun dieet bestaat voornamelijk uit kleine zoogdieren, vogels, reptielen en vis.

In Extremadura nestelt de zwarte wouw vaak op kliffen en rotsachtige gebieden. Ze zijn solitair en territoriaal en houden zich vaak op in de buurt van hun nest. Het mannetje en het vrouwtje broeden beide de eieren uit en voeden samen de jongen op.

De zwarte wouw heeft een belangrijke rol in het ecosysteem van Extremadura en is een belangrijke indicator voor de kwaliteit van het milieu. Helaas is deze soort kwetsbaar geworden door de vernietiging van hun leefomgeving en de jacht.

In Extremadura zijn er echter verschillende initiatieven om de zwarte wouw te beschermen en te behouden. Natuurparken en reservaten zijn opgezet om deze vogelsoort te beschermen en hun leefomgeving te herstellen. Daarnaast wordt er onderzoek gedaan naar het gedrag en de populaties van de zwarte wouw in Extremadura om meer te leren over deze bijzondere vogelsoort.

Kortom, de zwarte wouw is een indrukwekkende roofvogel die in Extremadura een belangrijke rol speelt in het ecosysteem en de bescherming van deze soort is van groot belang voor het behoud van de biodiversiteit in deze regio.


Het beeldmateriaal van deze site mag niet, op welke wijze dan ook, worden overgenomen zonder voorafgaande toestemming van: Elshout-Natuurfotografie
@Elshout-Natuurfotografie

Elshout Natuurfotografie
Natuurfotografie als hobby