Zwarte Wouw
In Nederland zeldzame roofvogel


De zwarte wouw past zich makkelijk aan en leeft dan ook in een groot verspreidingsgebied.
Hij broedt van Australie maar ook in Afrika. De zwarte wouw trekt bij ons vooral in het voorjaar in zeer klein aantal.

eet zeer divers en heeft zich, indien noodzakelijk, aangepast aan menselijke aanwezigheid.
Aas, vis, kleine zoogdieren, amfibieën en reptielen.
Ook eet de zwartte wouw afval.