Zeearend
Ook wel vliegende deur genoemd vanwege zijn formaat

Zeearend in vlucht
Zeearend, net geland
2 Zeearenden gezellig in de boomtop
Biesbosch vogelhut , Zeearend met paling
Zeearend komt voorbij vliegen
Zeearend in warm ochtendlicht
Zeearend
Zeearend
Zeearend


De zeearend is een zeer grote, imposante roofvogel.
Hij eet vis, ass en watervogels.
Lange tijd is het een zeldzame wintergast geweest, maar tegenwoordig broeden ze in verschillende natuurgebieden in Nederland.
Vliegt met een diepe, trage vleugelslag. Maar vanwege zijn zeer grote vleugels is de Zeearend met enkele vleugelslagen gelijk een heel eind weg.

Bouwt zeer groot nest dat vaak jarenlang gebruikt wordt in de kruin van een boom.
Broedt van januari tot maart/April. Eén legsel met meestal 2 eieren, broedduur van 38 dagen per ei.
De jongen vliegen uit tussen de 70-90 dagen, daarna worden ze nog zeker een maand gevoerd.