Roodkopklauwier
In Nederland is de roodkopklauwier is broedvogel verdwenen


Als broedvogel komen als ze voornamelijk in het zuiden van Europa voor.
De Roodkopklauwier voedt zich voornamelijk met grote insecten zoals krekels, kevers, spinnen en sprinkhanen. Maar ook wel hagedissen, en kleine zoogdieren of vogels worden gegeten.