Bokje
Zichzelf goed verstoppende vogel

Bokje
Bokje
Bokje
Bokje
Bokje


Het bokje staat erom bekent dat hij volledig vertrouwd op zijn schutkleur.
Hij zal pas vluchten (wegvliegen) als je hem biijna aan kan raken.
En als hij dan opvliegt om elders weer te landen, zal je hem niet zelden niet meer kunnen vinden.

Zoals je kunt zien aan op de foto's verstopt hij zich met gemak achter een klein graspolletje :-)

En ik heb de proef op de som genomen; ik kon foto's maken van het bokje op 1 meter afstand. Hij drukte zich wel platter zodat hij nog minder opviel.
Ik maakte de foto's en heb nog een tijdje op ruime afstand in de auto zitten wachten of hij mogelijk zijn schuilplaats zou verlaten.
Helaas..Het bokje (Lymnocryptes minimus) is een kleine snippensoort die in natte graslanden en moerassen leeft. Het is ongeveer zo groot als een mus en heeft een korte snavel. Het bokje heeft een kenmerkend uiterlijk met een gestreept patroon op zijn rug en witte strepen op zijn kop en nek.

Het bokje is een trekvogel die in de winter naar het zuiden trekt, waar het te vinden is langs de kusten van Europa en Noord-Afrika. In de zomer broedt het bokje in de noordelijke delen van Europa en Azië, zoals Scandinavië, Rusland en Mongolië.

Het bokje is een schuwe en goed gecamoufleerde vogel, die vaak moeilijk te zien is. Het voedt zich met insecten, larven en kleine schaaldieren die het uit de modderige ondergrond haalt met behulp van zijn korte snavel. Het bokje heeft een karakteristieke roep die lijkt op het geluid van twee stenen die tegen elkaar worden geslagen, waardoor het gemakkelijker te detecteren is dan te zien.


Het beeldmateriaal van deze site mag niet, op welke wijze dan ook, worden overgenomen zonder voorafgaande toestemming van: Elshout-Natuurfotografie
@Elshout-Natuurfotografie

Elshout Natuurfotografie
Natuurfotografie als hobby