Blauwe Reiger
Veelvoorkomende grote watervogel

Wegvliegende Blauwe Reiger
Blauwe reiger geniet van de zon
Blauwe Reiger net voor vertrek :-)
Blauwe Reiger in warm tegenlicht
Blauwe Reiger heeft moeite om evenwicht te houden.
Blauwe reiger komt even kijken.
Deze reiger viel me op door de houding die hij aannam om even te rusten.
Blauwe Reiger in opperste concentratie
Blauwe Reiger met gevangen visje

Blauwe Reiger


De blauwe reiger is een veelvoorkomende vogel in Europa en delen van Azië en Afrika. Hij is voornamelijk een solitaire vogel, die graag in rustige wateren zoekt naar vis, amfibieën en insecten. Met zijn scherpe snavel en lange nek is hij in staat om zijn prooi snel en efficiënt te vangen.

Naast zijn jachtvaardigheden staat de blauwe reiger bekend om zijn karakteristieke geluid. Hij maakt een diep, keelachtig geluid dat lijkt op het geluid van een kikker. Dit geluid is vooral te horen tijdens het broedseizoen, wanneer mannetjes hun territorium proberen te beschermen.

De blauwe reiger is ook een belangrijke figuur in de mythologie en folklore van veel culturen. In sommige tradities wordt hij gezien als een teken van wijsheid en intelligentie, terwijl hij in andere culturen wordt geassocieerd met onheil en de dood.

Ondanks zijn imposante verschijning is de blauwe reiger een kwetsbare soort. Door habitatvernietiging en vervuiling van waterlichamen zijn hun aantallen de laatste jaren afgenomen. Gelukkig zijn er inspanningen om deze prachtige vogels te beschermen en hun leefgebieden te behouden.


In de natuur- en vogelfotografie is de blauwe reiger een populaire onderwerp. Zijn imposante verschijning en interessant gedrag maken hem een uitdagende en boeiende vogel om te fotograferen. Fotografen die de blauwe reiger willen vastleggen, moeten geduldig zijn en zichzelf op de juiste plek opstellen, zodat ze niet opgemerkt worden door de vogel.


Al met al is de blauwe reiger een prachtige vogel die ons herinnert aan de schoonheid en kwetsbaarheid van onze natuurlijke wereld. Door ons bewust te zijn van hun aanwezigheid en hun behoeften te respecteren, kunnen we deze majestueuze vogels helpen te gedijen en hun belangrijke rol in ons ecosysteem te vervullen.


De blauwe reiger is een majestueuze vogel die vaak langs de oevers van rivieren en meren wordt gezien. Deze grote vogel is gemakkelijk te herkennen aan zijn blauwgrijze verenkleed, lange nek en scherpe snavel.


Het beeldmateriaal van deze site mag niet, op welke wijze dan ook, worden overgenomen zonder voorafgaande toestemming van: Elshout-Natuurfotografie
@Elshout-Natuurfotografie

Elshout Natuurfotografie
Natuurfotografie als hobby