Rietputten.
Rietvelden nabij Vlaardingen

Rietputten Vlaardingen
Rietputten Vlaardingen
Rietputten Vlaardingen
Rietputten Vlaardingen
Rietputten Vlaardingen
Rietputten Vlaardingen


Rietputten.

De baardman is een vogelsoort die regelmatig voorkomt in de Rietputten bij Vlaardingen. Het is een opvallende vogel met een goudbruine rug en een zwarte kop met witte snorharen. Het mannetje heeft daarnaast een opvallende zwarte baardstreep onder zijn snavel, wat hem zijn naam heeft gegeven. De baardman is vooral te vinden in rietvelden en moerasgebieden, waar hij zich voedt met zaden en insecten.

In de Rietputten is de baardman vooral in de winter te zien. Dan trekken de vogels vanuit het noorden naar Nederland om te overwinteren. Het gebied biedt dan een belangrijke rust- en voedselplek voor deze vogels. Tijdens deze periode kun je ze vaak horen zingen en elkaar achtervolgen in de lucht, waarbij ze soms zelfs acrobatische capriolen uithalen. Het is een spectaculair gezicht om deze vogels in actie te zien.

De Rietputten is een van de beste plekken in Nederland om baardmannetjes te spotten. Er zijn diverse wandelroutes en uitkijkpunten die je kunt bezoeken om deze vogels te zien. Het is echter wel belangrijk om stil te zijn en niet te dichtbij te komen, omdat de baardmannetjes anders kunnen schrikken en wegvliegen.


Het beeldmateriaal van deze site mag niet, op welke wijze dan ook, worden overgenomen zonder voorafgaande toestemming van: Elshout-Natuurfotografie
@Elshout-Natuurfotografie

Elshout Natuurfotografie
Natuurfotografie als hobby