Plantloon.
Gedeelte van de Loonse en Drunense Duinen

Plantloon
Plantloon
Plantloon
Plantloon
Plantloon
Plantloon
Plantloon


Plantloon.

Plantloon is een relatief onbekend natuurgebied gelegen in Noord-Brabant, tussen de steden Waalwijk en Tilburg. Het gebied is eigendom van Natuurmonumenten en beslaat ongeveer 600 hectare.

Plantloon bestaat uit een afwisseling van bossen, heidevelden, vennen en weilanden en herbergt een grote verscheidenheid aan flora en fauna. Zo zijn er talloze vogelsoorten te vinden, waaronder de buizerd, boomvalk, wespendief, havik en de nachtzwaluw. Ook leven er diverse soorten zoogdieren, zoals vossen, dassen, reeën en boommarters.

Daarnaast staat Plantloon bekend om zijn bijzondere plantenrijkdom. Zo groeien er zeldzame plantensoorten als de gevlekte orchis, addertong en de struikheide. Ook zijn er verschillende soorten paddenstoelen te vinden, waaronder de biefstukzwam en het porseleinzwammetje.

Plantloon biedt volop mogelijkheden voor wandelaars, fietsers en ruiters om van de natuur te genieten. Er zijn diverse wandel- en fietsroutes uitgestippeld die langs de mooiste plekken van het gebied leiden. Ook zijn er enkele uitkijktorens die een prachtig uitzicht bieden over de omgeving.

Kortom, Plantloon is een pareltje van een natuurgebied in Nederland dat zeker de moeite waard is om te ontdekken voor wie op zoek is naar rust, natuur en bijzondere planten en dieren.


Het beeldmateriaal van deze site mag niet, op welke wijze dan ook, worden overgenomen zonder voorafgaande toestemming van: Elshout-Natuurfotografie
@Elshout-Natuurfotografie

Elshout Natuurfotografie
Natuurfotografie als hobby