Baardwijkse Overlaat.
Gedeelte van de drunense duinen nabij Waalwijk

Baardwijkse Overlaat
Baardwijkse Overlaat
Baardwijkse Overlaat
Baardwijkse Overlaat
Baardwijkse Overlaat
Baardwijkse Overlaat
Baardwijkse Overlaat


Baardwijkse Overlaat.

De Baardwijkse Overlaat is een klein, maar prachtig natuurgebied in de buurt van Drunen in Noord-Brabant, Nederland. Het gebied bestaat uit een afwateringskanaal dat tussen de Bergsche Maas en de Drunense Duinen loopt. Het is een historische waterbouwkundige constructie die in de middeleeuwen werd aangelegd om overtollig water af te voeren en als drinkwatervoorziening diende voor het vee.

Het natuurgebiedje is vooral populair onder wandelaars en vogelliefhebbers. Het gebiedje herbergt een grote verscheidenheid aan flora en fauna, zoals watervogels, vlinders en libellen. Het water in het afwateringskanaal is helder en er zwemmen diverse soorten vissen.

In de zomermaanden groeien er prachtige waterlelies in het kanaal en bloeien er kleurrijke planten langs de oevers. Het is een mooie plek om te ontspannen en te genieten van de rust en stilte van de natuur.

Het natuurgebiedje is vrij toegankelijk voor bezoekers en er zijn enkele wandelpaden aangelegd die langs het kanaal en door de omliggende natuur lopen. Daarnaast zijn er bankjes aanwezig waar bezoekers kunnen genieten van het uitzicht en de rust.

Al met al is de Baardwijkse Overlaat een prachtig natuurgebiedje met een rijke geschiedenis en veel recreatiemogelijkheden. Het is zeker de moeite waard om te bezoeken voor wie houdt van rust, stilte en natuur.


Het beeldmateriaal van deze site mag niet, op welke wijze dan ook, worden overgenomen zonder voorafgaande toestemming van: Elshout-Natuurfotografie
@Elshout-Natuurfotografie

Elshout Natuurfotografie
Natuurfotografie als hobby