Meerkoet
Veel voorkomende watervogel

Meerkoet
Meerkoet
Meerkoet
Meerkoet
Meerkoet
Meerkoet
Meerkoet
Meerkoet
Meerkoet
Meerkoet
Meerkoet
Meerkoet
Meerkoet denk aan het nageslacht
Zo klein als ze zelf zijn, zo klein zijn ook hun vleugeltjes.
Maar toch proberen ze al wat vliegoefeningen te doen.
Meerkoet met grote haast
Ik zag deze meerkoet, samen met 3 jong, mooi in het tegenlicht zwemmen :-)
Meerkoet
Haastige meerkoet


Meerkoet

De meerkoet is een vogel die behoort tot de familie van de rallen. Ze zijn te herkennen aan hun zwarte verenkleed, witte snavel en witte bles op hun voorhoofd. Meerkoeten zijn ongeveer even groot als eenden en leven vaak in de buurt van water, zoals meren, rivieren, sloten en moerassen. Ze zijn uitstekende zwemmers en duikers, en kunnen zelfs onder water lopen met behulp van hun lange tenen.

Meerkoeten bouwen nesten op het water, vaak gemaakt van riet, takken en andere planten. Het nest lijkt op een drijvend platform en biedt bescherming aan de eieren en jongen. Ze eten voornamelijk plantaardig voedsel, zoals waterplanten, gras, zaden en vruchten, maar ze kunnen ook insecten en kleine visjes eten.

Meerkoeten zijn bekend om hun luidruchtige gedrag, vooral tijdens het broedseizoen. Ze maken verschillende geluiden, zoals gekwetter, gekir en gepiep. Meerkoeten zijn monogaam en vormen vaak langdurige paren. Ze leggen eieren die uitkomen in het nest, en beide ouders zorgen voor de jongen.

Meerkoeten zijn nieuwsgierige en speelse vogels om te zien. Ze zijn vaak te vinden in parken, vijvers en andere waterrijke gebieden, waar ze zorgen voor veel plezier en verwondering bij het observeren van hun gedrag en interacties met andere vogels en dieren.