Goudvink
Vinkensoort die zich niet snel laat zien

Meneer Goudvink
mevrouw Goudvink
Meneer Goudvink
Meneer Goudvink
Meneer Goudvink
Meneer Goudvink


Goudvink

De Goudvink is een kleine zangvogel die voornamelijk voorkomt in Europa en Azië. Het mannetje heeft een prachtige gouden gloed over zijn verenkleed, terwijl het vrouwtje meer groenachtig is.

Wat betreft de broedgegevens van de Goudvink, deze broedt meestal tussen maart en juli. Het nest wordt gebouwd door het vrouwtje en bestaat uit takjes en grassen. Het nest wordt geplaatst in bomen of struiken op een hoogte van 1 tot 4 meter boven de grond. Het vrouwtje legt meestal 4-6 eieren, die ze zelf bebroedt gedurende 13-14 dagen. Na het uitkomen van de eieren, blijven de jongen nog ongeveer 20 dagen in het nest voordat ze uitvliegen.

Wat betreft de eetgewoontes van de Goudvink, deze voeden zich voornamelijk met zaden en insecten. Ze eten voornamelijk zaden van naaldbomen en berken, maar ook zaden van andere bomen en struiken. In de lente en zomer eten ze ook insecten en hun larven om aan extra eiwitten te komen voor het grootbrengen van hun jongen. Goudvinken hebben een krachtige snavel waarmee ze zaden en noten kunnen kraken.


Het beeldmateriaal van deze site mag niet, op welke wijze dan ook, worden overgenomen zonder voorafgaande toestemming van: Elshout-Natuurfotografie
@Elshout-Natuurfotografie

Elshout Natuurfotografie
Natuurfotografie als hobby